Tafel reserveren Kamer boeken

Facebook

Attracties

De Miljoenenlijn
Stap in, voor een onvergetelijke rit met de stoom- en dieseltrein langs de allermooiste plekjes van het Zuid-Limburgse Heuvelland! Laat je meevoeren door het betoverende landschap, de bijzondere evenementen en een nostalgische reis terug in de tijd.
https://www.miljoenenlijn.nl/

Gaia Zoo
Gelegen op 10 minuten van Hotel de Rousch kun je op reis gaan in één van de mooiste dierentuinen van Nederland en ontmoet bijzondere dieren. In 2018 werd GaiaZOO door de ANWB opnieuw verkozen tot leukste uitje van Nederland!
https://www.gaiazoo.nl/

Street Art Heerlen
Heerlen is één groot openluchtmuseum. Op tientallen plekken in de stad zijn de afgelopen jaren muurschilderingen (murals) en andere vormen van straatkunst ontstaan door (inter)nationale topkunstenaars. Een groot deel van de mural-collectie is te bewonderen tijdens een wandeling door het centrum.
https://heerlenmurals.nl/

Thermen Museum
Heerlen staat als enige van de steden in Zuid-Limburg vermeld op een Romeinse wegenkaart uit de 4e eeuw. Daarom weten we met zekerheid dat Heerlen in de Romeinse tijd Coriovallum werd genoemd. Het Thermenmuseum vertelt het verhaal van de Romeinen in Zuid-Limburg. Het topstuk is het Romeins badhuis: het best bewaarde Romeinse (publieke) badgebouw uit Nederland.
https://www.thermenmuseum.nl/

Nederlands Mijnmuseum
Het Nederlands Mijnmuseum brengt dat wat vergeten, bedolven, bedekt op opgeborgen is uit de diepte weer naar de oppervlakte. Een wereld zonder mijnen was in de jaren 50 bijna niet voor te stellen in de Limburgse mijnstreek. Toch werd de sluiting van de steenkolenmijnen in 1965 aangekondigd door minister Den Uyl.
https://www.nederlandsmijnmuseum.nl/

Kinderstad
Kinderstad is een kinderparadijs met overdekte speel gelegenheid en diverse attracties voor kinderen klein en groot, elke dag geopend.
https://www.kinderstad.nl/

Botanische Tuin 
De Botanische Tuin Kerkrade is een botanische tuin in Kerkrade. Deze tuin bestaat uit 1,5 hectare en vertegenwoordigt 195 plantenfamilies.
Het is een mooie, gemoedelijke tuin, met theehuis en een mooie subtropische kas.
https://botatuin.org/

Snowworld
Snowworld is gevestigd in Landgraaf en heeft 5 indoorskibanen. Het is het grootste indoor ski dorp van Europa. Snowworld beschikt over 5 pistes, 4 restaurants en een klimpark. Het grootste indoor funpark van Europa met zelfs een echte stoeltjeslift. Snowworld Landgraaf biedt een unieke wintersportervaring in een van de vlakste landen ter wereld.
https://www.snowworld.com/landgraaf/nl/skibaan/pistes-funpark

Mondo Verde 
Mondo Verde Is een 25 hectare groot thema- en attractiepark gelegen in park Gravenrode, Landgraaf. Mondo Verde biedt voor het hele gezin een leuk actief dagje. In Mondo Verde wonen vooral internationale tuinen getoond met bijbehorende cultuur.
Ook kan men hier gebruikmaken van een aantal attracties en zijn er dieren.
https://www.wereldtuinenmondoverde.nl/

Brunssummerheide
De Brunssummerheide is een afwisselend natuurgebied. Wandel door de restanten van de vroegere naaldbossen of langs de gedeelten met afwisselend loofbos. Geniet van de ruimte op de open zandvlaktes, de karakteristieke vennen en natuurlijk de prachtige heide.
https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/brunssummerheide

Schinveldse bossen
In Schinveldse bossen vind je het grootste aaneengesloten bosgebied in Zuid-Limburg, het bos loopt geleidelijk over in de graslanden. Schinveldse bossen beschikt ook over Natuurmonumenten.
Natuurmonumenten beheert en beschermt de natuur in Nederland, voor nu en voor later.
Ze maken natuurvisies voor meerdere jaren, ook voor de Schinveldse bossen.
https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/schinveldse-bossen

Wijngoed Fromberg 
Wijngoed Fromberg is een producent van eerlijke Limburgse wijnen, beleef het wijngoed, het verhaal. Ze zijn geen hemelbestormers en ook geen wereldverbeteraars. Amachtelijke wijnproducenten die al sinds 1994 mooie, eerlijke, Limburgse wijnen maken die de toets der kritiek ruimschoots kunnen doorstaan.
https://www.fromberg.nl

Woonboulevard 
Woonboulevard Heerlen is met 50 speciaalzaken voor huis en tuin de grootste van Europa. 
Bij woonboulevard Heerlen is het altijd gratis parkeren, de nieuwste designtrends, altijd geopend op zondagen en feestdagen. Maak van je huis echt jou thuis.
https://www.woonboulevardheerlen.nl

Schutterspark
Schutterspark is gelegen aan de rand van Brunssum, ligt het Schutterspark. Een prachtig, bosrijk recreatiepark, met tal van activiteiten. Ongeacht welk seizoen het is op deze plek is het voor iedereen goed te vertoeven. Boven in het park bevindt zich het BloteVoetenPark en een klimpark.
Schutterspark is dé attractie is de buurt om met het gezin te ontdekken.
https://www.schuttersparkbrunssum.nl/

Parkstad Limburg Theaters
Parkstad Limburg Theaters is een intermediair tussen kunstenaar, theatermakers. Het is een gebied waarin een dynamisch programmering dat een spiegel is van de huidige cultuur, reflectie bieden op de werkelijkheid en daarbij inspireert het tot creativiteit en vernieuwing. Het theater zorgt voor plezier en ontspanning, is gericht op beleving en maakt mensen vrolijk.
https://www.plt.nl

Blote voetenpark
Trek je schoenen en sokken uit en beleef de natuur tot in je tenen! Het grootste BloteVoetenPad van de Benelux. BloteVoetenPark Brunssum daagt uit, ontspant en laat je het bos met al jouw zintuigen ervaren! 100% natuurlijk én gezond.
https://blotevoetenpark.nl/nl

Continium , Cube, Columbus
Continium is een provinciaal museum in de Limburgse plaats Kerkrade. Dit is gelegen naast Station Kerkrade. Dit museum is gewijd aan alle ontwikkelingen van wetenschap en de techniek in verleden, heden en ook de toekomst. Dit museum staat in het teken van de thema’s aarde, wetenschap, techniek en ontwerpen, ook ervaren hoe de toekomst eruit kan zien, je wordt rijker hoe we samen de wereld mooier kunnen maken.
https://www.discoverymuseum.nl/

Leisure Dome 
Leisure Dome vormt als breed amusementen center de perfecte locatie voor het Bowling Lounge concept. Vue Cinemas, Bowlo, Glowglof, Wok Parkstad Plazza, Adrenaline Experience, Gamestate, Soccer Arena, Lasergame, Space Jump, Happy Italy en Clip ‘n Climb. De keuze is reuze!
https://www.leisure-dome.nl/#intro

Maankwartier
Het Maankwartier is een prachtig ontwerp van de kunstenaar Michel Huisman. Het is mooi en tevens een nieuw stukje Heerlen. Met een station, winkels, cafés, kantoren. Het maankwartier is een verbinding tussen het noordelijk en zuidelijk deel van de stad. 
https://www.maankwartier.nl

Valkenburg
Op slechts 13 kilometer van Hotel de Rousch ligt Valkenburg, mosgroene heuvels, in het hart van het beschermde natuurgebied Heuvelland, flonkert het mergelstadje als middelpunt, met haar rijke toeristische traditie: al meer dan 135 jaar een grote trekpleister.  
https://www.visitzuidlimburg.nl/omgeving/valkenburg/

Land van Kalk
Dit is het gebied van de Kunradersteen. Een van Zuid-Limburgs mooiste natuurgebieden is klaar om je te laten genieten van heerlijke streekproducten, vriendelijke bewoners en onverwachte avonturen.
https://www.landvankalk.com/

Aken
Aken is een stad, gelegen op 18 kilometer, van Hotel de Rousch. De stad heeft een uitgebreid aanbod aan bezienswaardigheden, musea, restaurants en shoppingstrips. De meest populaire bezienswaardigheid van de stad is de dom van Aken. Het ruim 1200 jaar oude cultuurgoed is de laatste rustplaats van Karel de Grote en de plek waar 30 Duitse koningen werden gekroond. Tegenwoordig trekt de dom van Aken met zijn religieuze architectuur jaarlijks ruim een miljoen bezoekers. In 1978 werd hij als eerste culturele locatie van Duitsland opgenomen in de lijst van UNESCO-werelderfgoed.
https://www.aachen-tourismus.de/nl/

Heuvelland
Het mooiste stukje Nederland vind je in Zuid-Limburg.  Het glooiende landschap in Zuid-Limburg is een uitstekend gebied om te genieten. In dit met vijf sterren bekroonde landschap liggen nostalgische dorpjes en authentieke stadjes verscholen tussen groene weides en kleurrijke hoogstamboomgaarden. In de winter vindt u een wonderschoon winter wonderland op een unieke locatie.
https://www.visitzuidlimburg.nl/omgeving/heuvelland/