Tafel reserveren Kamer boeken

Facebook

Buitenland in eigen land

Brunssummerheide
De Brunssummerheide is een afwisselend natuurgebied. Wandel door de restanten van de vroegere naaldbossen of langs de gedeelten met afwisselend loofbos. Geniet van de ruimte op de open zandvlaktes, de karakteristieke vennen en natuurlijk de prachtige heide.
https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/brunssummerheide

Blote voetenpark
Trek je schoenen en sokken uit en beleef de natuur tot in je tenen! Het grootste blotevoetenpad van de Benelux. BloteVoetenPark Brunssum daagt uit, ontspant en laat je het bos met al jouw zintuigen ervaren! 100% natuurlijk én gezond.
https://blotevoetenpark.nl/nl

Valkenburg
Op slechts 13 kilometer van Hotel de Rousch ligt Valkenburg, mosgroene heuvels, in het hart van het beschermde natuurgebied Heuvelland, flonkert het mergelstadje als middelpunt, met haar rijke toeristische traditie: al meer dan 135 jaar een grote trekpleister.  
https://www.visitzuidlimburg.nl/omgeving/valkenburg/

Land van Kalk
Dit is het gebied van de kunradersteen. Een van Zuid-Limburgs mooiste natuurgebieden is klaar om je te laten genieten van heerlijke streekproducten, vriendelijke bewoners en onverwachte avonturen.
https://www.landvankalk.com/

Aken
Aken is een stad, gelegen op 18 kilometer, van Hotel de Rousch. De stad heeft een uitgebreid aanbod aan bezienswaardigheden, musea, restaurants en shoppingstrips. De meest populaire bezienswaardigheid van de stad is de dom van Aken. Het ruim 1200 jaar oude cultuurgoed is de laatste rustplaats van Karel de Grote en de plek waar 30 Duitse koningen werden gekroond. Tegenwoordig trekt de dom van Aken met zijn religieuze architectuur jaarlijks ruim een miljoen bezoekers. In 1978 werd hij als eerste culturele locatie van Duitsland opgenomen in de lijst van UNESCO-werelderfgoed.
https://www.aachen-tourismus.de/nl/

Heuvelland
Het mooiste stukje Nederland vind je in Zuid-Limburg.  Het glooiende landschap in Zuid Limburg is een uitstekend gebied om te genieten. In dit met vijf sterren bekroonde landschap liggen nostalgische dorpjes en authentieke stadjes verscholen tussen groene weides en kleurrijke hoogstamboomgaarden. In de winter vindt u een wonderschoon winter wonderland op een unieke locatie.
https://www.visitzuidlimburg.nl/omgeving/heuvelland/

Wandelingen in de buurt
Wij hebben wandelingen in de buurt van de omgeving, vraag bij de receptie voor de mogelijkheden en de wandelroutes!

Hieronder een aantal wandelroutes;

Kundradersteenroute van 11,5 km
Kalkovenroute 8,5 km, Over de heuvels van Simpelveld 8,5-15 km 
Vlengendaalroute 5 km, Via coriovallem, Route de Vins Winthangen & Ubagsberg
https://www.landvankalk.com/zien-doen/wandelen/
 

Wij hebben ook wandelroutes van ViaBelgica 
Zoals bijvoorbeeld de voettocht door het Romeins kwartier in Heerlen, je ontdekt hierbij een stad onder de stad. 

Ook hebben we wandelroutes door het prachtige heuvelland en het adembenemende uitzicht!
Wandelen door het Vijlenerbosroute SBB37 Vaals, Eijsden- Margraten Be4 Bemelerberg, Rondje Terhorst Ba3 Eijsden- Margraten, Wijngaarden wandeling Noorbeek, Gulpen- Wittem Wi4.