Tafel boeken Suite boeken

Facebook

Omgeving

Welkom in een uniek stukje Nederland! Dat geldt niet alleen voor het landschap, waar de heuvels prijken tussen de vruchtbare akkers en de Maas tussen de steden door beweegt. De tradities, de sfeer en het bourgondische bestaan zijn nergens anders in Nederland zo levendig als hier. Kom je zelf alle rijkdom van de regio ontdekken?

Bezoek eens de website van de VVV Zuid-Limburg voor alle informatie over dit mooiste stukje Nederland: https://www.visitzuidlimburg.nl/

 

ACTIEF:

Zuid-Limburg is een uitstekende plek om lekker actief je dag te beleven. Alle activiteiten zijn nergens mooier dan in het glooiende landschap van dit unieke stukje Nederland. Als u uit uw hotelkamer kijkt ziet u dat Hotel de Rousch letterlijk op de grens ligt van het stedelijke gebied van Heerlen en de 5 sterrenlandschap van Limburg. Er is geen betere plek om uw ontdekkingstocht van dit spannende deel van Nederland te starten.

 

Wandelen

Heuvels en dalen, mooie uitzichten, knusse dorpjes: in Zuid-Limburg kun je uitstekend wandelen. Bij Hotel de Rousch kunt u gratis wandelroutes verkrijgen en verkent u samen de Limburgse heuvels.

 

Fietsen & wielrennen

Er zijn eindeloos veel fietsroutes in Zuid-Limburg, voor zowel de geoefende fietser als de beginner. Maak kennis met het uitgebreide netwerk van fietsknooppunten. Zo ontdek je niet alleen de meest populaire routes, maar ook de onbekendere themaroutes die het ontdekken waard zijn.

Bij Hotel de Rousch kun je een E-bike huren, zodat je het Limburgse Heuvelland vanuit Heerlen met een beetje hulp kunt ontdekken. Uiteraard helpen wij u graag aan de mooiste route!

https://www.visitzuidlimburg.nl/te-doen-in-zuid-limburg/fietsen/hotspots-fietsen/

 

Privé-tour door de omgeving

Even voorstellen: Uw privé gids is niemand minder dan Marc Hermans. Hij is in Limburg een bekende regionale artiest/acteur en was ooit advocaat in Heerlen. Marc is een rasverteller. Limburgse streekgeschiedenis is zijn passie. Hij schrijft ook artikelen over de geschiedenis van Limburg en is onderscheiden met de hoogste carnavalsonderscheiding van Limburg, dus ook de Limburgse humor komt onderweg aan bod. U kunt hem best een Limbofiel noemen en hij vertelt u graag over meer het landschap, haar bewoners en de unieke cultuur van dit bijzondere stukje Nederland. Marc is meertalig en kan zijn verhalen vertellen in het Nederlands, het Duits, het Engels en zelfs in de eeuwenoude streektaal; het Midden-Nederfrankisch ofwel het Ripuarisch. Deze UNESCO bedreigde streektaal wordt in Nederland nog maar door 20.000 mensen gesproken.

 

Hotel de Rousch biedt u de unieke mogelijkheid om op persoonlijke wijze kennis te maken met het Land van Kalk. Uw verblijf in Zuid-Limburg wordt pas echt onvergetelijk als u met de Limburgse Meesterverteller Marc Hermans een wandeling of e-bike tocht heeft gemaakt. Zijn passie ligt bij de streekgeschiedenis van Zuid-Limburg en hij heeft speciaal voor Hotel de Rouch enkele exclusieve tochten samengesteld. Hij neemt u als privé gids graag mee op historische ontdekkingstocht door het Limburgse Land van Kalk en de Nederlands/Duitse grensstreek. De maximale groepsgrootte bent u en uw kamergeno(o)t(en), dus exclusiever kan het niet! Fietsen op een comfortabele e-bike òf heerlijk wandelen; de keus is aan u.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken:

045-5715890 of info@derousch.nl

 

Skiën

In Landgraaf op 10 minuten van Hotel de Rousch ligt SnowWorld, het grootste indoor skidorp van Europa. SnowWorld Landgraaf biedt met 5 pistes en een echte stoeltjeslift een unieke indoor wintersportbeleving. 

https://www.snowworld.com/landgraaf/nl

 

TOERISTISCHE ATTRACTIES

Gaia Zoo

Gelegen op 10 minuten van Hotel de Rousch kun je op reis gaan in één van de mooiste dierentuinen van Nederland en ontmoet bijzondere dieren. In 2018 werd GaiaZOO door de ANWB opnieuw verkozen tot leukste uitje van Nederland!

https://www.gaiazoo.nl/

 

Street Art Heerlen

Heerlen is één groot openluchtmuseum. Op tientallen plekken in de stad zijn de afgelopen jaren muurschilderingen (murals) en andere vormen van straatkunst ontstaan door (inter)nationale topkunstenaars. Een groot deel van de mural-collectie is te bewonderen tijdens een wandeling door het centrum.

https://heerlenmurals.nl/

 

Thermen Museum

Heerlen staat als enige van de steden in Zuid-Limburg vermeld op een Romeinse wegenkaart uit de 4e eeuw. Daarom weten we met zekerheid dat Heerlen in de Romeinse tijd Coriovallum werd genoemd. Het Thermenmuseum vertelt het verhaal van de Romeinen in Zuid-Limburg. Het topstuk is het Romeins badhuis: het best bewaarde Romeinse (publieke) badgebouw uit Nederland.

https://www.thermenmuseum.nl/

 

Nederlands Mijnmuseum

Het Nederlands Mijnmuseum brengt dat wat vergeten, bedolven, bedekt op opgeborgen is uit de diepte weer naar de oppervlakte. Een wereld zonder mijnen was in de jaren 50 bijna niet voor te stellen in de Limburgse mijnstreek. Toch werd de sluiting van de steenkolenmijnen in 1965 aangekondigd door minister Den Uyl.

https://www.nederlandsmijnmuseum.nl/

 

Kinderstad

Kinderstad is een kinderparadijs met overdekte speel gelegenheid en diverse attracties voor kinderen klein en groot, elke dag geopend.

https://www.kinderstad.nl/

 

Brunssummerheide

De Brunssummerheide is een afwisselend natuurgebied. Wandel door de restanten van de vroegere naaldbossen of langs de gedeelten met afwisselend loofbos. Geniet van de ruimte op de open zandvlaktes, de karakteristieke vennen en natuurlijk de prachtige heide.

https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/brunssummerheide

 

Blote voetenpark

Trek je schoenen en sokken uit en beleef de natuur tot in je tenen! Het grootste blotevoetenpad van de Benelux. BloteVoetenPark Brunssum daagt uit, ontspant en laat je het bos met al jouw zintuigen ervaren! 100% natuurlijk én gezond.

https://blotevoetenpark.nl/nl

 

Valkenburg

Op slechts 13 kilometer van Hotel de Rousch ligt Valkenburg, mosgroene heuvels, in het hart van het beschermde natuurgebied Heuvelland, flonkert het mergelstadje als middelpunt, met haar rijke toeristische traditie: al meer dan 135 jaar een grote trekpleister.  

https://www.visitzuidlimburg.nl/omgeving/valkenburg/

 

De Miljoenenlijn

Stap in, voor een onvergetelijke rit met de stoom- en dieseltrein langs de allermooiste plekjes van het Zuid-Limburgse Heuvelland! Laat je meevoeren door het betoverende landschap, de bijzondere evenementen en een nostalgische reis terug in de tijd.

https://www.miljoenenlijn.nl/

 

Land van Kalk

Dit is het gebied van de kunradersteen. Een van Zuid-Limburgs mooiste natuurgebieden is klaar om je te laten genieten van heerlijke streekproducten, vriendelijke bewoners en onverwachte avonturen.

https://www.landvankalk.com/

 

Aken

Aken is een stad, gelegen op 18 kilometer, van Hotel de Rousch. De stad heeft een uitgebreid aanbod aan bezienswaardigheden, musea, restaurants en shoppingstrips. De meest populaire bezienswaardigheid van de stad is de dom van Aken. Het ruim 1200 jaar oude cultuurgoed is de laatste rustplaats van Karel de Grote en de plek waar 30 Duitse koningen werden gekroond. Tegenwoordig trekt de dom van Aken met zijn religieuze architectuur jaarlijks ruim een miljoen bezoekers. In 1978 werd hij als eerste culturele locatie van Duitsland opgenomen in de lijst van UNESCO-werelderfgoed.

https://www.aachen-tourismus.de/nl/

 

Heuvelland

Het mooiste stukje Nederland vind je in Zuid-Limburg.  Het glooiende landschap in Zuid Limburg is een uitstekend gebied om te genieten. In dit met vijf sterren bekroonde landschap liggen nostalgische dorpjes en authentieke stadjes verscholen tussen groene weides en kleurrijke hoogstamboomgaarden. In de winter vindt u een wonderschoon winter wonderland op een unieke locatie.

https://www.visitzuidlimburg.nl/omgeving/heuvelland/