Tafel reserveren Kamer boeken

Facebook

Steden in de buurt

Aken

Aken is een stad in het Regierungsbezirk Keulen in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. De stad ligt dicht bij de grens met België en Nederland, tegen het Limburgse Vaals.
In Aken kunt u winkelen in de directe omgeving van de Dom van Aken en het oude stadhuis. De grootste en belangrijkste winkelstraat van Aken is Adalbertkichestrasse. In deze straat en in de zijstraten ervan zijn alle grote winkelketens te vinden. In aken kunt u ook heerlijk eten en drinken, veel restaurants die in het historisch centrum van Aken te vinden zijn hebben een traditionele Duitse keuken. Aken biedt ook elk jaar leuke kerstmarkten vanaf de laatste week van november tot de dag voor Kerst een grote kerstmarkt in Aken gehouden. De kraampjes staan verdeeld op de verschillende pleinen en straatjes rond de Dom van Aken en het oude stadshuis.
Aken heeft ook hele mooie bezienswaardigheden zoals de Dom van Aken, Katschhof, Aachener Rathaus, Pontviertel, Hof of verschillende Musea in Aken.

 

Reistijden en afstand

Met de auto bent u ongeveer 25 tot 30 minuten onderweg – 19 km via de N281
Met de trein of bus bent u ongeveer 55 minuten onderweg vanaf centraal station Heerlen
Met de fiets bent u onderweg 56 minuten onderweg vanaf de Henri Dunantstraat 1 Heerlen.

 

Valkenburg 

Valkenburg is een stad in de Nederlandse gemeente Valkenburg aan de Geul, gelegen in het Zuid-Limburgse Heuvelland. Valkenburg is de grootste kern en naamgever van deze gemeente! Valkenburg heeft een sterk toeristisch karakter!
Bezienswaardigheden van Valkenburg zijn de Cauberg, dit is met name voor de fanatieke fietsers een hele beklimming! Thermae 2000 en Holland Casino, Grotten de kasteelruïne en Fluweelengrot, Mergelgrotten, Romeinse Katakoomben Kasteel Valkenburg, Kerstmarkten, Streekmuseum Land van Valkenburg, Rodelbaan en de kabelbaan.  Valkenburg biedt ook vertier voor de hele familie met 2 attractieparken. Pretpark de Valkenier, met attracties van achtbaan tot speeltuin. Of bezoek het nostalgische Sprookjesbos op een bosrijke heuvel. Bijzondere boetiekjes, gezellige, knusse winkels, restaurant, terrasjes, modeboetiekjes, boekenwinkels, interieurzaken, delicatessenzaken: ontdek het verrassende aanbod. De Cauberg en de Amstel Gold Race voor fanatieke sporters onder ons is dit een enorme uitdaging!
 

Reistijden en afstand

Met de auto bent u ongeveer 18 tot 20 minuten onderweg – 14,1  km via de A79
Met de trein of bus bent u ongeveer 28 minuten onderweg vanaf centraal  station Heerlen
Met de fiets bent u onderweg 40 minuten onderweg vanaf de Henri Dunantstraat 1 Heerlen.

 

 

Maastricht 

Maastricht is de hoofdstad van Limburg! Maastricht is ontstaan bij een doorwaadbare plaats in de rivier de Maas, waaraan het ook zijn naam heeft te danken.
Een aantal leuke bezienswaardigheden voor te bezoeken als u naar Maastricht gaat!
Het Vrijthof, dit is het culturele hart van de stad. De plek waar het theater, een museum en mooie kerken aan grenzen. Maar ook de plek die haast wekelijks van gedaante verwisselt en zich naadloos aanpast aan ieder (cultureel) seizoen, op het vrijthof wordt ook jaarlijks het evenement met Andre Rieu gevierd. Boekhandel Dominicanen deze is gevestigd in de ruim 700 jaar oude Dominicaner Kerk. Deze boekhandel biedt het complete en gevarieerde assortiment boeken van de stad Maastricht.
Bonnenfanten museum is een museum voor oude, moderne en hedendaagse kunst en heeft een afwisselend tentoonstellingsaanbod. Maastricht Underground is de verzamelnaam voor alles wat er te doen en te beleven is in Fort Sint Pieter, Grotten Noord, Grotten Zonneberg en de Kazematten. Wyck vormt sfeervolle straatjes, hippe hotels, authentieke winkels met recht en een warm welkom voor de rest van de stad. Jekerkwartier, verderop een paar honderd meter wordt er druk gewinkeld en waar er geflaneerd wordt, is het Jekerkwartier een plek om even op adem te komen, om te onthaasten, genieten van kunst, smaken en tradities. Ook kunt u heerlijk shoppen in Maastricht!
Bij uitstek is Maastricht de ultieme modestad. Hele bekenden modemerken hebben hier de meest prachtige winkels en talrijke bijzondere boetieks en authentieke speciaalzaken. De Maas is onlosmakelijk verbonden geweest met de rivier. Schatkamer Basiliek Sint Servaas, schatkamer vol van traditie, historie, religieuze cultuur en bouwkunst.

 

Reistijden en afstand

Met de auto bent u ongeveer 20 tot 30 minuten onderweg – 24,8 km via de A79
Met de trein of bus bent u ongeveer 30 minuten onderweg vanaf centraal station Heerlen
Met de fiets bent u onderweg 79 minuten onderweg vanaf de Henri Dunantstraat 1 Heerlen.