Over
Als trots familiebedrijf biedt Auberge De Rousch u een breed scala aan mogelijkheden, altijd met een persoonlijke en gastvrije benadering. Of u nu geniet van een drankje op ons zonnige terras, een romantisch diner à la carte, een uitgebreid familiefeest of een zakelijke bijeenkomst, bij ons is alles mogelijk. Wij luisteren naar uw wensen en leveren maatwerk om uw ervaring perfect te maken. Laat u verrassen door de veelzijdigheid en warme sfeer van Auberge De Rousch.

Geschiedenis

De Historie van De Rousch en Familie Beckers
De naam De Rousch vindt zijn oorsprong in het ruisende water van de Geleenbeek, die langs de hoeve stroomt, of het ruisen van de bladeren van de bomen langs de beek. De schilderachtige hoeve, gebouwd in 1859 zoals blijkt uit de sluitsteenboven de drie ellipsboogpoorten, ligt tegen de helling van het Geleendal en heeft sinds 1965 de functie van restaurant en evenementenlocatie onder de naam Auberge De Rousch.

Horeca-geschiedenis van Familie Beckers
De horeca-geschiedenis van de familie Beckers begint op 27 januari 1900, toen HenriBeckers in de Limburger Koerier aankondigde dat er een ‘groot Billard Concours’ zou plaatsvinden in zijn hotel aan het Wilhelminaplein nummer 8, bekend als ‘Op ghen Kamer’. Naast een hotel was het een levendig verenigingslokaal, waar clubs zoals de turnvereniging Coriovallum, de Heerlensche Wielrijdersclub en de Eerste Heerlensche Kanarievereniging regelmatig bijeenkwamen.   Na Henri’s overlijden zette zijn vrouw het bedrijf voort, gesteund door hun kinderen Willy, Jan, Vic en Guillaume (Giel). In 1933 werd het oorspronkelijke pand afgebroken voor de aanleg van de Verlengde Dautzenbergstraat. Moeder Beckers verhuisde met haar zonen naar het Emmaplein, waar zij café Central overnam en het uitbouwde tot een succesvol hotel-café-restaurant, ondanks de uitdagingen van de economische crisis en de Tweede Wereldoorlog. Zoon Giel begon in 1950 zijn eigen zaak, café-restaurant Castellum, aan het Raadhuisplein, maar de familie bleef actief in de Heerlense horeca. 

De Opkomst van Auberge De Rousch
In 1965 openden Giel Beckers en zijn vrouw in de hoeve De Rousch een eetgelegenheid. De zaak werd verder ontwikkeld door de volgende generaties: Henri en Pascale Beckers, en inmiddels heeft ook Nigel Beckers zijn intrede gedaan. In 1999-2000 werd aan de voorgevel de glazenwintertuin "De Vijvertuin" toegevoegd, samen meteen aluminium bijgebouw. 

Auberge de Rousch Hoeve vroeger

Heerlijk overnachten

In december 2019 breidde de familie Beckers verder uit met de aankoop van "De Zustersflat", gelegen aan de Henri Dunantstraat 1, achter Auberge De Rousch. Na een ingrijpende verbouwing van de toren uit 1956 en een korte onderbreking door de coronapandemie, opende de familie in januari 2021 het prachtige Hotel de Rousch. Hiermee blijft de familie Beckers een onmisbare kracht in de Heerlense horeca en biedt zij gasten een unieke beleving in zowel Auberge de Rousch als Hotel de Rousch.

De makkelijke route

Wandelen van het hotel naar de restaurants en omgekeerd is kort en gemakkelijk.

Kies het hotel of de restaurants als startpunt. Volg daarna de stappen van 1 tot 6.

Blijf op de hoogte!

Wilt u regelmatig op de hoogte blijven van onze culinaire acties en evenementen?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Velden met een * zijn verplicht
Fijn! Het formulier is verzonden.
Helaas! Er ging iets mis met het verzenden...